Om att uppfylla alla dessa drömmar

Det är inte svårt för mig att drömma, det gör jag så gärna. In matter of fact I do it alot. Anledningen till att jag drömmer så mycket är för att jag vill ha en förändring. Jag vill komma någon annanstans än där jag är just nu. Jag vill utvecklas. Under det senaste halvåret har jag kommit en god väg på min resa. Jag vill förverkliga alla mina drömmar, gärna alla nu på en gång, och gärna i 180km/h. Det går inte, man kan inte göra allt på en gång utan man måste ta ett steg i taget. 

Det händer ofta att jag ”behöver” ha de bästa materialen/ verktygen för att få resultatet jag vill ha. Det spelar egentligen ingen roll vad du använder för att skapa, utan att du sätter dig ner och skapar. Det är ofta här jag faller. Att jag inte blir nöjd. Drömmer om någonting bättre. Tänker att ”då” blir en bra tid att starta, men den tiden kommer aldrig. Den enda tid som någonsin kommer att finnas är här och nu. Så starta oavsett om resultatet inte blir som du tänkt dig från början. Det är bättre att börja smått så att de blir hanterbart, än att börja stort och inse att du inte klarar av att genomför det. 

 

En av mina kollegor ska börja ett nytt kapitel i sitt liv och jobba som egenföretagare i bl.a. coachning. Hon utbildar sig just nu inom det och behöver timmar för att få bli legitimerad coach. Vi hade ett coach-möte igår och diskuterade fram vad jag ville göra för att komma mot mina mål. 

Ett av målen för mig är att skriva en bok, vilket jag vill ha mer kött på bena inför. Det är en av anledningarna till att jag skapade min blogg. Jag vill skriva massor, men kan skjuta upp att göra det på grund av små löjliga saker. Antingen är jag inte är där jag vill vara (vilket jag inte kommer vara om jag inte börjar), har rätt verktyg (typ en skön dator eller en snygg blogg) eller att det är enklare att göra något annat (även om de jag skjuter upp är något jag vill göra). Jag ska nu börja med att göra upp ett schema för hur jag varje vecka ska kunna bygga upp ett inlägg. Små små steg som är lätta att ta. Det är enklare att ha små steg än ett megastort. Så dela in dina mål i delmål som är enklare att handskas med och genomföra. 

Det andra målet vi satte upp för mig är att börja yoga fler längre pass. Det stora målet är minst tre gånger i veckan där jag yogar åtminstone 30 minuter varje gång. Jag börjar smått och kör ett pass i veckan på en bestämd tid. Jag bestämmer dagen innan vilket pass jag ska göra för att allt ska bli så enkelt som möjligt att genomföra. Så enkla steg att de är för lätta att ens behöva skjuta upp dem. Sen är de bara att just fucking do it. 

Jag är taggad, och håller just nu på med första målet. Önska mig lycka till! 

Kommentera här: