Allt om vad livetär

Sitter på golvet. Skriver. Drömmer. Dricker te som svalnat. Tar en varm dusch. Låter strålarna värma min kropp. Tvätta av det som varit. Börja om på nytt. Tittar på bilder. Blir inspirerad. Tar inte tag i de.

Sätter på mig tjockaste jackan. Drar ner mössan över öronen. Knyter rosetter på fötterna och ger mig ut i kylan. Trycker ner händerna så långt det går i fickorna. Lyssnar på en pod. Fryser. Saknar sommaren. Saknar ljuset. Saknar värmen. Går in. Låter värmen från vattnet sakta sakta göra min kropp härligt varm igen. Snurrar håret till en donut. Klär mig i randigt. Lyssnar klart på podden. Njuter av de sista. Sen packar jag min väska och springer ut.

Kryper ner under täcket. Jag fryser. Kylan kryper allt närmre. Drömmer mig bort. Dricker varm oboy. Skriver om det som händer. Gäspar stort och kryper längre och längre ner under täcket. Vill ligga kvar när jag måste upp. Snoozar längre än vad jag tänkt. Hinner inte mer allt som skulle bli gjort. Trycker i hörlurarna i telefonen. Drar på mig både skor och vinterjacka. Pratar med frida och bara går runt i staden. Kylan smeker mina kinder. Fryser om fingrarna. Lyssnar på hennes ord. Hur är det? Vad händer? Hur mår du? Det är mörkt. Mörkare än då. Vi går du och jag. Tidigt på morgonen innan staden hunnit vakna. Ser månen vinka. Jag går. Vi pratar. Vad har hänt sedan sist? Hur mår du? Vad gör du? Vi pratar du och jag. Jag går hemåt. Vi pratar lite till. Andas. Sitter i mörkret och väntar. Vi säger hejdå och jag går in.

Klippte av mig halva håret. Bort bort bort med allt gammalt och slitet. Äter clementiner i sängen. Njuter av frukosten. Har hittat tillbaka till en kär gammal vän. Inspireras av hennes förtrollande ord. Skriver de sista i min skogsgröna bok och ger mig sedan in i den nya, citronen. Ett halvårs tankar och texter. Låt oss fylla minst tre till. Började läsa om från början. Minns vad som var.

Kommentera här: